Pencere Sineklik
devami…
Sizde kredi kartına vade farkız ve garantili cam balkon sistemi yaptırmak istiyorsanız cam balkon fiyat formunu doldurun en uygun cam balkon teklifini yapalım…
Pencere Sineklik
Yaz mevsimi geldiğinde sinekler çoğalmaya başlayarak adeta evlerimizi, çalıştığımız iş yerlerini kendilerine mesken tutuyor, bu duruma bir çare bulmak şart olmaktadır. Gece rahat bir uyku uyumak neredeyse imkansız hale gelmektedir. Işıkları kapattığınız an vızıltılar duyulmaya başlar. Kaşıntı, kabarıklar vücudunuzda artmaya başlar ve bu durum hiç hoş karşılanmaz. Bu gibi durumlarda pencerelerinize sineklik yaptırma ihtiyacı duyarsınız. Peki sineklik nedir? Kaç çeşidi vardır? Hangisi daha yararlıdır?
Sineklik Nedir?
Sineklik deyince insanların akıllarına plastik sinek öldürme çubukları gelmektedir. Ancak bu gibi ürünlere hiç ihtiyacınız yoktur. Sineklik sistemi havalandırma sistemlerine yardımcı bir üründür. Yaşadığınız alanları sinekler, arılar, küçük haşerelerden koruyan ve canlılara zarar vermeyen bir sistemdir. Genellikle pencere, balkon kapıları gibi alanlarda kullanılır. Kısacası açılıp-kapanan her bölüme sineklik sistemleri uygulanabilir. İşlevi sayesinde insan hayatını kolaylaştırmaktadır. Sineklik takılan alana doğal şekilde temiz hava girmesini sağlar.
Sineklik sistemlerin de tül gibi materyaller yardımı ile havayı süzer ve istenmeyen zararlı maddeleri ve canlıları dışarıda tutar. Hava sirkülasyonu sağlayarak ortamın daha serin olmasına yardımcı olur. Çeşitlerine göre kullanılan malzemeler değişiklik göstermektedir. Ancak işlevsellikleri birbirinden farklı olur. Böylece kullanım ömrü artar veya azalır.
Sineklik Çeşitleri Nelerdir?
Sineklik çeşitleri 4 çeşide ayrılmaktadır. Bunlar;
- Plise Sineklik
- Stor Sineklik
- Sürme Sineklik
- Menteşeli Sineklik
4 çeşit arasında en çok tercih edilen ve fonksiyonel kullanımı sayesinde Plise Sineklik Sistemidir.
Plise Sineklik
Plise sineklik sistemi modern yapısı ile diğer sineklik modellerinin çok önündedir ve kullanımı çok basittir. Genellikle pencereler ve balkon kapılarında kullanılmaktadır. İpler üzerinde hareket mekanizması ile dikey veya yatay olarak kullanımı mevcuttur. İstenilen seviyeye kadar kapatıp açabilirsiniz. Yani sinekliği yarıya kadar kapatabilir diğer yarısını açık bırakabilirsiniz. Özel polyester kumaşlardan üretilmektedir. Polyester kumaşların yapısı normal kumaşlardan farklıdır. Aleve karşı dayanıklıdır. Tutuşma olasılığı diğer modellere göre daha zordur. Kasti olarak zarar verilmez ise buruşup, yırtılma gibi bir durum söz konusu değildir ve uzun ömürlüdür. Plise sineklik sisteminin polyester kumaşı haricinde 4 kenar çıtası alüminyum profiller kullanılır. Alüminyum profiller paslanmaz yapıdadır ve darbelere karşı dayanıklıdır. İstenilen profil renginde imalatı yapılabilir. Böylece pencereleriniz ile uyumluğu olduğu gibi dışarıdan bakıldığında şık bir görünümü vardır.
Plise sineklik kendi arasında 3 modeli vardır. Bunlar;
- Yatay Plise Sineklik
- Duble Plise Sineklik
- Dikey Plise Sineklik
Yatay Plise Sineklik
Genellikle yüksekliği fazla olan pencere ve kapılarda kullanılır. Sağdan sola veya soldan sağa doğru çalışma mekanizması vardır.
Duble Plise Sineklik
Genellikle enlemesine geniş olan pencere ve kapılarda kullanılmaktadır. Çift taraflı olarak kullanılan bu sistemde iki ayrı plise sineklik sistemi mevcuttur. Aynı profil içinde sağda ve solda monte edilen sineklikler kapatılırken ortada buluşarak mıktanıs yardımı ile birleşmektedir.
Dikey Plise Sineklik
Genellikle yüksekliği az olan pencere ve kapılarda kullanılır. Yukarıdan aşağı hareket mekanizmasına bağlı olarak çalışmaktadır.